Život a dílo arcibiskupa Fultona J. Sheena - Brůha, Marek (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce je zaměřena na život a dílo arcibiskupa Fultona J. Sheena a je rozčleněna na tři části. První část práce se zabývá životem a částečně také charakterem biskupa Sheena. Je doplněna informací o kanonizačním procesu amerického biskupa. Druhá část práce popisuje literární odkaz biskupa Sheena, snaží se vystihnout hlavní důrazy jeho tvorby, poukazuje na tematickou komplexnost Sheenových knih, líčí autorův apologeticky zaměřený styl psaní. Téma je doplněno Přílohou I. která předkládá úplný seznam Sheenovy bibliografie. Třetí část práce je hlubším pohledem do Sheenovy christocentrické teologie, zvláště zaměřené na Kristův kříž, a je rozšířena o další teologické reflexe, biblické citace a myšlenky některých teologicky významných autorů. Jde vlastně o teologickou interpretaci Sheenovy knihy Život Krista.
The Life and Work of Archbishop Fulton J. Sheen
Keywords: Fulton J. Sheen; život a dílo; křesťanství; evangelizace; Life Is Worth Living; teologie; novotomismus; apologetika; komunismus; sekularismus; kříž; Fulton J. Sheen; life and work; Christianity; evangelization; Life Is Worth Living; theology; neo-Thomism; apologetics; communism; secularism; Cross