Přínos vybraných metod dramatické výchovy pro rozvoj klíčových kompetencí dětí - Ošmerová Koubová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je rozdělena do několika kapitol. Prostřednictvím první až třetí kapitoly je možné seznámit se s pojmy dramatická výchova, metody dramatické výchovy, divadlo, klíčové kompetence. Nechybí rovněž komparace požadovaných výstupů v oblasti klíčových kompetencí a cílů dramatické výchovy. Čtvrtou kapitolu tvoří vlastní výzkumné šetření, které se vztahuje ke stanovenému výzkumnému problému, a to přínosu vybraných metod dramatické výchovy pro rozvoj klíčových kompetencí dětí.
Contribution of selected methods of drama education for the development of key skills of children
Keywords: dramatická výchova; divadlo; klíčové kompetence; metody dramatické výchovy; hra v roli; drama education; theater; core competencies; methods of drama education; playing the role