Výukový projekt pro environmentální výchovu v mateřské škole. - Holečková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je věnována významu environmentální výchovy v předškolním vzdělávání a jejímu zařazení do současného systému vzdělávání v ČR. Součástí práce je výzkum, jehož cílem je nalézt a ověřit metody a formy práce vhodné k realizaci environmentální výchovy a k rozvoji environmnetálního cítění u dětí v předškolním vzdělávání. Práce obsahuje výukový projekt koncipovaný jako týdenní integrovaný blok, jenž umožňuje dětem osobní prožitek a zkušenost s přírodou. Směřuje k rozvoji environmentální senzitivity s využitím stromů jako nosného tématu.
Educational project for environmental education at kindergarten.
Keywords: environmentální výchova; environmentální senzitivita; předškolní vzdělávání; integrovaný blok; stromy; environmental education; environmental sensitivity; pre-school education; integrated education; trees