Objektová analýza a návrh experimentálního aukčního portálu - Hejplík, Václav (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním tématem této práce bylo analyzovat průběh aukce internetového aukčního portálu a navrhnout, jak by měl být systém se vyvinut. Teoretická část byla zaměřena na popis průběhu aukce, aukční pravidla a jazyk pro objektově orientovaného programování. Mimo to byl uveden vznik Unified Modeling Language (UML) a jeho součástí. Praktická část byla zaměřena na analýzu a návrh experimentálního aukčního portálu. Moduly a diagramy, které jsou důležité pro vývoj systému, byly popsány s prezentací postupů pro uživatele a systémové administrátory. Pro analýzu a návrh schémat byl použit jazyk UML 2.0 a databáze MSSQL. Vlastní aukční portál byl vytvořen pomocí Visual Studio 2012.
Object-oriented analysis and design of an experimental auction portal
Keywords: UML; Unified Modeling Language; unifikovaný modelovací jazyk; analýza systému; návrh systému; diagramy; aukce; UML; Unified Modeling Language; systems analysis; systems design; diagrams; auctions