Nemoci spojené s prací vyskytující se u pracovníků vykonávající administrativní a kancelářské činnosti - Berková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2012)
Nemocemi spojenými s prací u osob, které vykonávají administrativní a kancelářské činnosti jsou myšleny přednostně vertebrogenní obtíže, zrakové obtíže ve smyslu zrakové únavy a některé vybrané psychosomatické příznaky. Řadí se mezi profesionální choroby v odborném slova smyslu, ale nikoliv ve smyslu právním, jako např. nemoci z povolání. Diplomová práce má dva cíle. Prvním cílem bylo zmapování výskytu nemocí spojených s prací u pracovníků, kteří vykonávají administrativní a kancelářské činnosti. Druhým cílem bylo zjištění životních návyků, které mohou mít vliv na vznik nemocí spojených s prací.
Diseases related to work occurring to employees performing administrative and support activities
Keywords: Nemoci spojené s prací; Administrativní a kancelářští pracovníci; Práce s počítačem; Diseases related to work; Employees performing administrative and support activities; Computer work