Sociální práce s dětmi s ADHD a jejich rodinami - Samohejlová, Klára (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce je teoreticko-empirická a zabývá se syndromem ADHD a jak osobám s touto diagnózou může pomoci sociální práce. Nejprve popisuje syndrom obecně i s jeho projevy a jak probíhá diagnostika. Poté zdůrazňuje, jak taková diagnóza působí na rodiče a základní funkce rodiny. Práce nabízí stručný návod pro správné výchovné vedení, mapuje možnosti terapie jak farmaceutické tak i alternativní terapie a podrobněji popisuje, co nabízí sociální práce v péči o lidi s ADHD ale i o příslušníky rodin s dětmi, které mají ADHD.
Social work with children with ADHD and their families
Keywords: ADHD; hyperkinetické poruchy; sociální práce; hyperaktivita; porucha pozornosti; terapie; ADHD; hyperkinetic disorders; social work; hyperactivity; attention deficit disorder; therapy