Povědomí o regionální značce - Hlaváčová, Nora (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce Povědomí o regionální značce bylo zjistit, jaké je povědomí podnikatelských subjektů daného regionu o regionální značce Šumava - originální produkt.V rámci literární rešerše byly prostudovány informace o dané problematice. Informace byly získány z odborných publikací, periodik, brožur, novin Doma na Šumavě a z webových stránek Regionální rozvojové agentury Šumava. Ve vlastní práci byl proveden sběr primárních dat. Primární data byla získána kvantitativní metodou pomocí dotazníkového šetření. Byl vypracován dotazník, který se skládal z 11 otázek. Osloveni byli podnikatelské subjekty z turistického regionu Šumava, tedy v okresech Český Krumlov, Prachatice, Klatovy a Domažlice. Byli osloveni živnostníci a malí a střední podnikatelé, kteří podnikají nejvíce v oblasti stravování a ubytování, služby a obchodu.
Regional brands awareness
Keywords: značka; regionální značka; marketing; marketingový výzkum; brand; regional brand; marketing; marketing research