Porovnání lisů Krone Comprima F 155 XC a Welger WSA 450 při sklizni píce a slámy - Míšek, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na porovnání lisu Krone Comprima F 155 XC na válcové balíky a lisu Welger WSA 450 na hranolovité balíky. Tyto stroje jsou určeny na lisování sena a slámy. V práci bude porovnán výkonnost, spotřeba paliva a náklady na 1 tunu materiálu.
Comparison of Krone Comprima F 155 XC and Welger WSA 450 balers for forage and straw harvesting
Keywords: Válcové balíky; hranolovité balíky; seno; sláma; slisovatelnost; náklady; Cylindrical bales; prismatic bales; hay; straw; compressibility; costs