Interaktivní tabule ve výuce 2. ročníku základní školy - Křížová, Sabina (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá podporou výuky ve zvolených předmětech druhého ročníku základní školy za pomoci interaktivní tabule s využitím nové technologie SMART lab. Zaměřuje se na evaluaci veřejně dostupných interaktivních aplikací z výukových portálů zabývajících se touto problematikou, ve kterých se aktuálně vyskytuje velké množství graficky a technologicky zastaralých a nevhodně vytvořených, ale přesto dostupných aplikací. Dále tato práce zahrnuje kvalitativně kvantitativní výzkum, zaměřený na využívání interaktivních tabulí při výuce zvolených předmětů ve 2. ročníku na vybraných základních školách v Kraji Vysočina se zaměřením na zjištění zkušeností vyučujících při používání této digitální technologie. Zkoumané předměty jsou vybrány na základě dotazníkového šetření, které bylo rozesláno vyučujícím 1. stupně ZŠ.
Interactive whiteboard in teaching second grade of elementary school
Keywords: interaktivní tabule; výuka; DUMy; SMART lab; pomůcka; výukové aplikace; výukový software; doplňkový materiál; interactive whiteboards; teaching; DUMs; SMART lab; tool; educational software; educational applications; additional material