Osobnost dramatické výchovy v Jihočeském kraji - Jiřina Lhotská - Novotný, Ivan (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá prací Mgr. Jiřiny Lhotské a jejím přínosem ve výuce dramatické výchovy v Jihočeském kraji. V teoretické části je popsán proces výuky dramatické výchovy a jeho základní prvky. Druhá část obsahuje kapitolu o Jiřině Lhotské, jejím profesním životě a výuce dramatické výchovy. V další části jsou uvedeny rozhovory s osobnostmi, které měli možnost utvářet Jiřinu Lhotskou jako pedagoga. Rozhovory s kolegy a žáky v různých etapách jejího profesního života až do dnešních dnů. V přílohách jsou uvedeny seznamy tvůrčí činnosti Jiřiny Lhotské, některé vybrané texty uvedených her a fotografie.
Jiřina Lhotská - the character of drama in education in the South Bohemia County
Keywords: dramatická výchova; exprese; hra; Jiřina Lhotská; motivace; reflexe; socializace; příběh; Jiřina Lhotská; drama in education; motivation; acting; story; expression; reflection; socialization