Faktory ovlivňující finanční gramotnost dětí - Wedlová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou finanční gramotnosti u dětí ve věku 6-15 let a faktorů, které úroveň finanční gramotnosti ovlivňují. První kapitola charakterizuje finanční gramotnost a její význam. Druhá kapitola popisuje objektivní a subjektivní faktory finanční gramotnosti a uspořádává poznatky získané studiem literatury, vč. dílčích výzkumů. Třetí kapitola je věnována problematice rozvíjení finanční gramotnosti v rámci základního vzdělávání v ČR.
Factors influencing children's financial literacy
Keywords: finanční gramotnost; děti; finanční vzdělávání; finanční trh; faktory; financial literacy; children; financial education; financial market; factors