Vliv cestní sítě na tvar, velikost a homogenitu pozemků v KPÚ. - Chroboček, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2012)
Ve své práci jsem se zabýval vlivem cestní sítě na tvar, velikost a homogenitu pozemků, teoretický základ je doloţen jiţ zpracovanou komplexní pozemkovou úpravou Dynín. V katastrálním území Dynín došlo ke scelení pozemků, optimalizaci tvarů a velikosti parcel pro zvýšení efektivity hospodaření na daném území. Také homogenita půdních bloků byla dodrţena. Dále probíhá rekonstrukce cestní sítě, která je doloţená fotografiemi s popisky změn proběhlých, ale i plánovaných. Tato nově zrekonstruovaná cestní síť si bere za cíl zvýšení polyfunkčnosti vyuţití krajiny. Závěrečné shrnutí je provedeno formou průzkumu spokojenosti usedlíků obce Dynína s proběhlou pozemkovou úpravou.
Effect of road networks on the shape, size and homogeneity of land in land adjustment.
Keywords: pozemkové úpravy; cestní síť; tvar pozemků; velikost pozemků; homogenita pozemků; Land adjustment; road network; shape of the land; size of parcels; homogeneity of land