Ošetřovatelská péče o ženu v období šestinedělí - Krausová, Monika (Jihočeská univerzita, 2007)
Ve své bakalářské práci se snažím pojmout období šestinedělí jako celek a vystihnout jeho problematiku. V teoretické části se zabývám fyziologií šestinedělí (změny celkové a změny na pohlavních orgánech) a možnými poruchami, které po porodu mohou nastat. Považovala jsem za důležité popsat ošetřovatelskou péči o nedělku a úlohy porodní asistentky. Na závěr nastiňuji život po návratu domů v oblastech běžného života.Ve výzkumné části mne zajímalo, zda v dnešní době ''přeinformovanosti'', kdy lze získat informace téměř o všem, jsou maminky na období po porodu dostatečně připravené, mají potřebné znalosti a uvádějí je do praxe. Také mne zajímá, zda jsou s poskytovanou péčí na oddělení šestinedělí spokojené. Bakalářská práce je určena především porodním asistentkám v nemocniční péči a studentkám oboru ošetřovatelství. Věřím, že tato práce bude přínosem pro ně i laickou veřejnost.
Nursing of the woman in confinement
Keywords: informovanost; šestinedělí; šestinedělka; péče; information; confinement; woman in childbed; woman; care