Hermann Göring - klíčový svědek nacistických zločinů v Norimberku? - Cingroš, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá postavou jednoho z největších nacistických zločinců 2. světové války Hermanna Göringa. Říšský maršál H. Göring patřil ve 30. a 40. letech 20. století k významným osobnostem nacistického Německa. Jednalo se o blízkého spolupracovníka Vůdce Třetí říše Adolfa Hitlera, který byl po 2. světové válce obžalován a souzen společně s dalšími 21 válečnými zločinci během norimberského soudního tribunálu. Jádrem této práce bude úloha H. Göringa během Norimberského procesu konaného v letech 1945-1946. V tomto procesu byla zjišťována úloha a vina obviněných v 2. světové válce a jejich podíl nejen na konečném řešení židovské otázky, ale i v jiných zločinech.
Hermann Göring - The Key Witness of Nazi Crime in Nuremberg?
Keywords: Třetí říše; nacistické Německo; 2. světová válka; Norimberský proces; Hermann Göring.; Third Empire; Nazi Germany; World War II; The Nuremberg Trials; Hermann Göring.