MONITORING UŽÍVÁNÍ SPOLEČENSKY TOLEROVANÝCH NÁVYKOVÝCH LÁTEK U DĚTÍ ZÁKLADNÍCH ŠKOL - Teplá, Simona (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat problematiku užívání společensky tolerovaných návykových látek (alkohol, tabák, nadužívání léků, kofein, anabolické látky) u dětí na základních školách a nalézt odlišnosti či naopak podobu mezi žáky žijícími ve městě a žáky žijícími na venkově z hlediska jejich preference a postoje k návykovým látkám. Tato práce také ověřuje dvě stanovené hypotézy. Ke sběru dat byl použit dotazník určený žákům 9. tříd základních škol. V současné době se zvyšuje riziko užívání návykových látek. Tato bakalářská práce může být použita jako zdroj informací o současném stavu užívání návykových látek a může být také užitečná k poskytování účinné prevence.
MONITORING OF SOCIALLY TOLERATED ADDICTIVE SUBSTANCES USING BY CHILDREN AT BASIC SCHOOLS
Keywords: Děti a mladiství; město; návyková látka; prevence; venkov; základní školy; žáci; Children and adolescents; town; addictive substance; prevention; countryside; basic schools; pupils