Experimentální poezie ve výtvarně-projektové výuce na 2. stupni základní školy - Davidová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2018)
Předložená teoreticko projektová diplomová práce se zabývá tematikou české experimentální poezie 60. a 70. let 20. století a jejím zpracováním prostřednictvím výtvarně literárního projektu na 2. stupni základní školy. Na teoretickou část, jež přináší obecný vhled do problematiky experimentální poezie a projektového vyučování, navazuje projektová část, v níž je navržený projekt realizován. Projektová část zahrnuje krom popsané realizace také didaktickou analýzu dílčích lekcí. Celou diplomovou práci doplňují obrazové přílohy vztahující se k teoretické části, fotodokumentace dílčích lekcí a navržené strukturované přípravy.
Experimental poetry in applied arts teaching for a second grade of primary school
Keywords: experiment; poezie; projektová výuka; mezipředmětové vztahy; koláž; experiment; poetry; project tuition; interdisciplinary relations; collage