Přípravné práce pro projektování komplexních pozemkových úprav - Nýdlová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce řeší přípravné práce pro projektování komplexních pozemkových úprav ve zvoleném katastrálním území Ločenice u Českých Budějovic, v souladu s platnou metodikou. V první části práce je literární rešerše, kde jsou především vysvětleny základní pojmy pozemkové úpravy. Druhá část se zaměřuje na podrobný průzkum zvoleného katastrálního území. Výzkumem, který je proveden na základě metodiky došlo ke shromáždění potřebných podkladů, k jejich rozboru a následnému vyhodnocení. Práce obsahuje charakteristiku dané lokality, hospodářské využití, podrobné terénní průzkumy.
Preparation work for complex land consolidation projects
Keywords: pozemkové úpravy; průzkumové práce; katastrální území Ločenice; land adjustment; research work; cadastral area Ločenice