Navržení a ověření souboru testů pro výběr talentů sportovního aerobiku u dětí mladšího školního věku - Klímová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je vytvoření a následné ověření souboru testů pro děti mladšího školního věku, jejichž použití by usnadnilo výběr dětí do oddílu sportovního aerobiku. Navržený soubor testů obsahuje 5ti bodové hodnotící škály a je rozdělen do dvou částí. Obě části obecných pohybových schopností a specifických pohybových schopností obsahují šest testů. Naměřené výsledky byly zpracovány do přehledných tabulek a grafů a pro větší vypovídající hodnotu celé testové baterie byl navržen individuální testový profil závodníka. Práce by měla posloužit trenérům, kteří chtějí vybírat nové členy nebo zjišťovat nedostatky svých svěřenců sestavením individuálního profilu závodníka.
Proposition and confirmation of set of tests designed for the selection of early school age children talented for sport aerobics
Keywords: pohybové schopnosti; sportovní aerobik; výběr talentů; testová baterie; kinetic skills; sport aerobics; selection of the talented; test baterry