Nebezpečné látky v elektrozařízení - Vávrová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá vlivem nebezpečných látek v elektrozařízení na životní prostředí i na samotného člověka. Cílem práce je toxikologická charakteristika nebezpečných látek v elektrozařízení a formou dotazníku zjišťuje, jaké je povědomí lidí o nebezpečnosti elektrozařízení a odpadu. Práce nejprve popisuje samotné zákony týkající se této problematiky, jak z hlediska nebezpečných látek, tak také z hlediska nebezpečného odpadu. V práci jsou poté zpracována data, která byla získána od dvou věkových skupin pomocí dotazníků, která se zaměřila na znalosti těchto skupin o nebezpečných látkách a o nebezpečném odpadu. V této části jsou popsány i toxikologické vlastnosti kovů.
Dangerous substances in electrical apparatus
Keywords: elektrozařízení; elektroodpad; nebezpečná látka; nebezpečný odpad; olovo; odpadové hospodářství; rtuť; toxikologie; electrical apparatus; electrical waste; dangerous substances; dangerous waste; lead; waste management; mercury; toxicology