Změny struktury krajiny v povodí Kopaninského toku. - Vodová, Renata (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce bylo zhodnotit krajinnou strukturu a její historický vývoj v povodí Kopaninského toku v průběhu druhé poloviny 20. století. Prvním krokem byl sběr a analýza materiálů, z nichž bylo možno vyvodit vývoj a změny ve struktuře území a vývoj a změny statistických údajů o využití půdy. V povodí Kopaninského toku byl hodnocen stav krajiny v letech 1949, 1953, 1961, 1978, 1983 a 1992.
Changes in landscape structure in the catchment of Kopaninsky stream.
Keywords: využití krajiny; krajinná struktura; vývoj; GIS; politické a socioekonomické změny; land use; landscape structure; progress; GIS; political and socio-economical changes