Pracovní cesty zaměstnanců podle zákona 262/2006 - zákoníku práce, evidence a účtování cestovních náhrad - Besedová, Nela (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice pracovních cest a cestovních náhrad. Hlavním zdrojem informací byla literatura týkající se dané problematiky a informace poskytnuté společností TRW DAS, a. s.Teoretická část je zaměřena na jednotlivé cestovní náhrady . Zahrnuje druhy cestovních náhrad, které jsou poskytovány zaměstnancům. Dále obsahuje evidenci a možnosti účtování cestovních náhrad. Současně také řeší daňovou problematiku této oblasti.Obsahem praktické části je analýza fungování pracovních cest a cestovních náhrad v podniku TRW DAS, a. s. - realizace pracovních cest, evidence a účtování cestovních náhrad. Následuje zhodnocení nové legislativní úpravy, zákona č. 262/2006 zákoníku práce. Další část obsahuje vymezení problémů a chyb, které se vyskytují v praxi.
Business trips for employees according to labour law 262/2006 - evidence and accounting of business trip compensations
Keywords: pracovní cesta; cestovní náhrady; evidence a účtování cestovních náhrad; business trip; travelling compensation; register and accounting of travelling compensation