Dramatická a publicistická činnost Otokara Fischera - Kerhartová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce se věnuje osobnosti Otokara Fischera a jeho vztahu k divadlu a publicistice. Významné bylo jeho působení v Národním divadle, proto je tomuto tématu věnována jedna z kapitol. Taktéž nelze opominout samotnou Fischerovu dramatickou tvorbu a jeho příspěvky v dobových periodikách, s nimiž se aktivně podílel na utváření moderní kultury 1. poloviny 20. století.
Otokar Fischer´s Dramatic and Journalistic Works
Keywords: Fischer Otokar; Národní divadlo; drama; publicistika; 1. polovina 20. století; Fischer Otokar; National Theatre; Drama; Journalism; first half of the 20th century