Filozofie subverze v postmoderní pohádce Toma Robbinse Zátiší s Datlem - Trubka, Jiří (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je popsat rysy postmodernismu a grotesky v díle Toma Robbinse Zátiší s datlem. Toto dílo je nazýváno "postmoderní pohádkou" a v jeho struktuře a myšlenkách se odráží sociokulturní kontext Ameriky tehdejší doby. Jedním z cílů této práce bude tento kontext popsat a zároveň se zaměřit i na ostatní díla tohoto autora, která budou nazírána touto optikou tj. s ohledem na postmodernismus, grotesku a subverzi
Philosophy of subversion in the postmodern fairytale Still Life with Woodpecker by Tom Robbins
Keywords: americká literatura; postmodernismus; groteska; historie USA; subverze; filozofie umění; American literature; postmodernism; comedy; history; USA; subversion; philosophy of art