Digitální atlas Jihočeského kraje - Konečná, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
Anotace: KONEČNÁ, A. (2013): Digitální atlas Jihočeského kraje. Bakalářská práce. Katedra geografie Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, České Budějovice, 73 s. Jedním z cílů této bakalářské práce byla komplexní geografická analýza Jihočeského kraje na základě získaných a poté vybraných dat, kde byla prvotně upřednostňována data poskytnutá Krajským úřadem Jihočeského kraje. Ta byla uvedena v přehledu dat získaných od této instituce. Po vytvoření jednoduchého konceptu atlasu jsem zvolila 15 témat, na které byly vytvořeny ukázkové mapy doplněny o stručný analytický text. Důležitou složkou této tvorby bylo navázání kontaktu s krajským úřadem a závěrečný proces publikování map pomocí programu ArcGIS Online, jenž umožňuje vytvořené mapy dále sdílet a pracovat s nimi.
Digital atlas of the South Bohemian region
Keywords: geografická analýza; tematický atlas; koncept; návrh; ukázková mapa; zdrojová data; Jihočeský kraj; krajský úřad; publikace; geographical analysis; thematic atlas; concept; proposal; demonstrative map; source data; South Bohemia Region; South Bohemian Regional Council; publication