Přírodovědné znalosti žáků 1. stupně ZŠ - Zichová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato diplomová práce ověřuje znalosti vybraných přírodovědných témat u žáků 1. stupně ZŠ. Znalosti byly zjišťovány pomocí vlastní kresby žáků a didaktického testu. Práce zmiňuje analýzu přírodovědných učebnic a pracovních sešitů, které jsou ve školách využívány jako jeden ze zdrojů získávání znalostí přírodnin a živočichů. Výsledky práce slouží k vytvoření představy o tom, v jaké míře je přírodovědné téma na 1. stupni probíráno, a jaké znalosti z této oblasti žáci v dnešní době skutečně mají.
Science knowledge of pupils at lower primary school
Keywords: Hmyz; přírodověda; kresba; základní vzdělání; Insekt; natural Science; Drawing; primary education