Souslednost časová ve španělských obsahových větách po minulém prostém čase (dijo que...): frekvenční analýza na základě korpusu CREA (neliterární texty - časopisy) - Podroužková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato kvalifikační práce je zaměřena na užívání časů ve španělském jazyce. Cílem práce je sledování souslednosti časové v subordinovaných větách obsahových následujících po čase minulém prostém na základě frekvenční analýzy textů obsažených v korpusu CREA. Jedná se o texty obsažené v časopisech, které byly vydány ve Španělsku. Nejdříve bude na základě sekundární literatury vymezena souslednost časová a problematika jejího "porušování" a následně bude tato problematika zkoumána v praktické části práce, kde budou všechny slovesné formy následující po čase minulém prostém detailně zkoumány a doplněny komentáři.
Consecutio temporum in Spanish substantive clauses after past perfect tense (dijo que...): a frequentative analysis based on CREA corpus (non-literary texts - journals)
Keywords: souslednost časová; minulý prostý čas; indefinido; korpus; consecutio temporum; simple past tense; indefinido; corpus