Vnímání cestovního ruchu rezidenty turistické oblasti Písecko - Blatensko - Keclíková, Klára (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá vnímáním cestovního ruchu rezidenty v turistické oblasti Písecko - Blatensko. Cílem práce je analýza percepce a vztahu cestovního ruchu rezidenty v této turistické oblasti. Teoretická část přispívá k přiblížení a porozumění této problematiky. Názory obyvatel byly získány formou dotazníkového šetření. Výsledky byly následně využity při tvorbě doporučení. Slouží k vyhodnocení a zamyšlení se nad spokojeností rezidentů v turistické oblasti Písecko - Blatensko. Dále jsou výsledky využity k vytvoření vlastního návrhu, který pomůže k vývoji destinace z pohledu místních obyvatel.
Perception of tourism by residents of the tourist area Písecko - Blatensko
Keywords: turistická oblast; spokojenost; vnímání cestovního ruchu rezidenty; vztahy mezi rezidenty a turisty; tourist area; satisfaction; residents' perception of tourism; relations between residents and tourists