Analýza služeb cestovního ruchu v regionu Jindřichohradecko - Hála Trejbalová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Účelem zpracování bakalářské práce bylo poukázat na důležitost a úroveň služeb cestovního ruchu pro rozvoj cestovní ruchu. V počátcích se bakalářská práce zabývala cestovním ruchem a službami s ním spojených. Definuje jednotlivé pojmy jako cestovní ruch, služby cestovního ruchu, marketing apod. Byla provedena situační analýza, která vymezovala vybraný region z hlediska geografického, ekonomického, sociálního, politického, technologického apod. Dále byla provedena analýza jednotlivých služeb a terénní výzkum. Jednotlivá data z jednotlivých výzkumů byla vyhodnocena. Z analýz vzešlo, že v regionu je nedostatečná dopravní infrastruktura, zejména kvalita silnic nižších tříd a nedostatečné dopravní spojení. Naopak předností je bohatá nabídka aktivní dovolené. Je důležité aby veškeré služby uspokojovaly požadavky účastníků cestovního ruchu. Byl vytvořen návrh na zatraktivnění nabídky v otázce dopravy. Tento návrh byl zaměřen na málo frekventovanou autobusovou dopravu na zámek Červená Lhota. Na tento návrh byl aplikován marketingový mix. Závěr pak shrnuje celý průběh bakalářské práce.
Analysis of tourism services in the Jindřichův Hradec region
Analýza služeb cestovního ruchu v regionu Jindřichohradecko
Keywords: cestovní ruch; služby cestovního ruchu; účastník cestovního ruchu; destinace; marketingový mix; správní obvod obce s rozšířenou působností; dopravní infrastruktura.; tourism; tourism services; tourist; destinantion; marketing; marketing mix; transport infrastructure.