Oceňování nemovitosti s bytovými a nebytovými prostory - Pálková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce nese název " Oceňování nemovitostí s bytovými a nebytovými prostory" Hlavním cílem práce je shrnout problematiku oceňování nemovitostí. Oceňování nemovitosti slouží k získání ceny nebo hodnoty nemovitosti pro různé účely. Základem pro oceňování je, shromažďování informací o trhu s nemovitostmi, které je předmětem oceňování, a jeho správnou analýzou. Cena nemovitosti je ovlivněna stářím budovy, historickou hodnotou, lokalitou, bezpečnostní aspekty, pracovními příležitostmi, dopravní dostupností, parkováním apod. Nejdůležitějším faktorem, který ovlivňuje cenu nemovitosti, je nabídka a poptávka po nemovitostech. Existují tři metody oceňování: metoda porovnávací, metoda příjmová a metoda nákladů. Díky této bakalářské práci jsem mohla získané znalosti během studia a z odborné literatury použít a aplikovat v praktické části této práce.
Valuation of Real Estate with Residential and Non-residential Premises
Keywords: Nemovitost; oceňování nemovitosti; úroková sazba; hypoteční úvěr; cena; property; real estate valuation; interest rate; mortgage loan; price; value; supply; demand.