Nabývání nemovitostí cizinci v Evropské unii s důrazem na situaci v České republice - Nouzová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce ‚qNabývání nemovitostí cizinci v Evropské unii s důrazem na situaci v České republice'' je rozdělena do tří hlavních kapitol. Předmětem první kapitoly je výklad a vysvětlení nejdůležitějších pojmů v oblasti nabývání nemovitostí. Druhá kapitola se již podrobně zabývá stěžejním tématem legislativou. Kapitola je rozdělena do dvou podkapitol, z čehož se prvá zabývá výkladem české legislativy a druhá evropskou legislativou. Poslední, třetí kapitola řeší problematiku spíše z praktického pohledu. Jsou v ní vysvětleny a vymezeny odchylky a omezení při nabývání nemovitostí, jednak pro občany EU v České republice, tak i pro cizince a též je zde jedna kapitola věnována možnosti nabývání nemovitostí v ostatních členských státech. Součástí práce je résumé ve francouzštině a dvojjazyčný glosář.
Acquisition of Real Estate by the Foreigners in the European Union