Monitorování radioaktivity a vybraných veličin a přenos na CLOUD - Cimr, Vratislav (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a sestrojením zařízení, které je určené k měření veličiny radioaktivity - příkon prostorového dávkového ekvivalentu v hloubce tkáně 10 mm a dalších vybraných veličin. Tyto veličiny pak odesílá na CLOUD, který umožnuje jejich přehledné zobrazení. V práci je popsán návrh zařízení, jeho sestrojení, naprogramování a testování.
Monitoring of radioactivity and chosen physical quantities and transfer to CLOUD
Keywords: radioaktivita; cloud; Arduino; čidla; radiační ochrana; programování; Internet of things.; radioactivity; cloud; Arduino; sensors; radiation protection; programming; Internet of things.