Příprava rekombinantního PsbQ proteinu fotosystému II ze špenátu ke studiu vzájemných interakcí proteinů kyslík-vyvíjecího komplexu. - Heller, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Proteiny kyslík-vyvíjecího komplexu fotosystému II ze špenátu jsou studovány, aby daly informace o interakcích mezi přispívajícími proteiny a tak strukturální pohled do role kyslík vyvíjející reakce oxygenní fotosyntézy vyšších rostlin. Práce v detailech popisuje rekombinantní expresi a purifikaci PsbQ proteinu z Escherichia coli a bodové mutace W71F a W71Y, kteří jsou vhodnými kandidáty na studie interakcí proteinu.
Preparation of recombinant PsbQ protein of photosystem II from spinach for studies on the interactions between oxygen-evolving complex proteins.
Keywords: protein PsbQ; kyslík-vyvíjející komplex; fotosystém II; bodové mutace; PsbQ protein; oxygen-evolving complex; photosystem II; site-directed mutagenesis