Vyhodnocení investiční dotace do zemědělského podniku - Černá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou dotací do zemědělství. Cílem práce je vyhodnocení investiční dotace v zemědělském podniku. Teoretická část je zpracována formou literární rešerše. Je zaměřena na definování dotací v zemědělství, hodnocení investic, investiční plánování nebo investiční rizika. Praktická část využívá metodu komparace. Nejprve je vyhotoven průzkum mapující využívání dotačních titulů využívaných zemědělským podnikem Úněšovský statek, a.s. Dále je praktická část zaměřena na efektivnost podpory na Modernizaci živočišné výroby v rámci 4. Opatření, Operace 4.1.1 Investice do zemědělských podniků. A následné vyhodnocení, zda byl projekt realizován v souladu s cíli Operace.
Evaluation of investment subsidy to an agricultural enterprise
Keywords: dotace; projekt; investice; Program rozvoje venkova; zemědělství; žádost; subsidy; project; investment; Rural development program; agriculture; application