Výtvarné zpracování deskové hry vzdělávacího charakteru - Faturová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládaná kvalifikační studie, teoreticko praktické formy, s názvem "Výtvarné zpracování deskové hry vzdělávacího charakteru" se zabývá fenoménem deskových her a jejich možným využitím ve výchovně vzdělávacím procesu. Teoretická část se zabývá historií deskových her od starověku po současnost a definicí základních pojmů souvisejících s tématem. Dále je zde rozebrána možnost a způsoby aplikovatelnosti didaktických her ve výuce. Praktická část této práce obsahuje návrh autorské deskové hry s předpokladem využití této hry jako edukačního materiálu. Součástí praktické části je tedy také soubor pravidel a charakteristika jejího využití v prostředí běžné školní výuky.
Visual Treatment of the Education-Focused Board Game
Keywords: desková hra; didaktická hra; edukační materiál; board game; didactic game; educational material