Možnosti využití Raspberry Pi 3 pro vzdálené řízení domácnosti - Krejčí, Tibor (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá návrhem a realizací vlastní jednoduché inteligentní domácnosti založené na počítači Raspberry Pi 3 model B. Důraz u této práce je kladen na vzdálené řízení aplikace skrze webový server. Samotná aplikace je primárně zaměřena na řízení intenzity umělého i přirozeného světla pomocí stmívače a ovládání naklápění okenních žaluzií. Dalšími prvky jsou poté řízení teploty a řízení přívodu elektrického proudu do spotřebičů. Aplikace a webový server je vytvořen ve vývojovém prostředí Qt.
Possibilities to use the Raspberry Pi 3 for remote control of home
Keywords: Raspberry Pi 3; inteligentní domácnost; web server; Qt; Raspbian; Raspberry Pi 3; intelligent home; web server; Qt; Raspbian