Vybudování sportovně rekreačního centra. - Šťastný, David (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce zkoumá či spíše doporučuje postup při výstavbě sportovně relaxačního centra, včetně základním prvků a procesů při zakládání sportovních klubů a obchodních společností, které jsou realizátory a provozovateli těchto center. V práci jsem využil ankety pro získání zpětné vazby návštěvníků pro sestavení ideálního sportovně relaxačního centra. Celá práce čerpá ze zkušeností z výstavby jednoho z nejkomplexnějších sportovně relaxačních center v jižních Čechách, které se nachází v Hluboké nad Vltavou. Z práce je zřejmé že výstavba takového centra je reálná, ale pouze za předpokladu velkého odhodlání a podpory širokého okolí. Práce může být využita nejen studenty katedry Výchovy ke zdraví PF JČU, ale i ekonomických a sportovních oborů.
Building up of sport - recreation centre.
Keywords: Sportovně relaxační areál Hluboká nad Vltavou; centrum; věková skupina; občanské sdružení; společnost s ručením omezeným; Sporting - leisure center Hluboká nad Vltavou; center; class of age; non profit organization; company