Mobilní marketing v marketingovém řízení neziskové organizace - Filipová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Mobilní marketing patří mezi jedno z nejmladších odvětví marketingu a bylo zjištěno, že se doposud žádná publikace nezabývá tím, jak výhody mobilních technologií využít pro neziskové organizace. Pro tyto účely bylo provedeno dotazníkové šetření. Nejen, že 85 % dotázaných vědělo co je DMS a 46 % odpovědělo, že již DMS zaslali, ale dalších 65 % by uvažovalo o stažení loga, tapety či animace v případě, že by byl poplatek za toto stažení použit na dobročinné účely. Dále bylo ukázáno, že i další nástroje mobilního marketingu lze využít pro účely neziskové organizace v rámci fundraisingu a merchandisingu.
MOBILE MARKETING IN MARKETING MANAGEMENT OF NON-PROFIT ASSOCIATION
Keywords: MOBILNÍ TECHNOLOGIE; FUNDRAISING; MERCHANDISING; NEZISKOVÁ ORGANIZACE; MOBILE TECHNOLOGIES; FUNDRAISING; MERCHANDISING; NON-PROFIT ASSOCIATION