Kulturně výchovná činnost Muzea středního Pootaví ve Strakonicích v 80. letech 20. století. - Suchá, Milena (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá kulturně výchovnou činností Muzea středního Pootaví ve Strakonicích, představuje zajímavou historii strakonického muzea, jeho počátek vzniku a otevření muzea. Zároveň informuje o době, kdy se muzejní společnost rozpadla, až po budování muzea nového a představuje prostředky muzejní pedagogiky. Cílem této práce je zhodnocení a zmapování kulturně výchovné činnosti v osmdesátých letech 20. století, představení tehdejších výstav a expozic. Je zde nastíněno, jakým způsobem se muzeum prezentovalo veřejnosti. Práce dále představuje současné edukační programy, které jsou zmíněny v závěru práce.
Culturally educational activities of Museum of Central Otava Region in Strakonice inthe 1980s.
Keywords: Klíčová slova: muzeum; kulturně výchovná činnost; výstava; edukační programy; Key words: museum; cultural and educational activities; exhibition; educative programmes and projects