Srovnání pořizovacích a provozních nákladů tradičních, nízkoenergetických, pasivních a nulových domů - Pavel, Michal (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem bakalářské práce je srovnání pořizovacích a provozních nákladů tradičních, nízkoenergetických, pasivních a nulových domů. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První z nich tvoří literární rešerše, která přináší potřebné informace týkající se definic, historie, charakteristiky a výhod a nevýhod jednotlivých stavebních standardů. Na závěr této části jsou navíc uvedeny všeobecné informace o konstrukčních, materiálových a technologických možnostech při výstavbě. Druhou z nich tvoří praktická část, kde jsou spočteny pořizovací a provozní náklady jednotlivých stavebních standardů pro dva nejčastěji zastoupené typy rodinných domů. Výsledkem této práce je výpočet prosté návratnosti vložené investice a rozhodovací strom, který by měl usnadnit rozhodování při výběru daného standardu.
Comparison of acquisition and operating costs of traditional, low-energy, passive and zero-energy houses
Keywords: tradiční dům; nízkoenergeticky dům; pasivní dům; nulový dům; traditional house; low-energy house; passive house; zero-energy house