Analýza způsobů účtování a evidence zásob - Kahounová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou způsobů účtování a evidence zásob. Teoretická část obsahuje základní charakteristiku zásob, metody oceňování a účtování zásob. Dále zahrnuje účtování inventarizačních rozdílů a metody řízení zásob. V praktické části je charakterizován vybraný podnik. Dále obsahuje analýzu způsobů oceňování v tomto podniku a navržená možná řešení oceňování. Následně je zde popsán způsob účtování zásob během roku a postup při podnikové inventuře. Nakonec tato část zahrnuje zhodnocení efektivnosti řízení zásob.
The Analysis methods of accounting and record of supplies
Keywords: účtování; zásoby; oceňování; inventarizace; řízení zásob; accounting; supplies; valuation; stocktaking; management of supplies