Sbírka nestandardních typů úloh pro výuku matematiky na 1. stupni ZŠ - Babáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
( anotace) Cílem této diplomové práce je vytvořit pomocný materiál pro učitele na 1. stupni ZŠ, v němž by našli ucelený přehled nestandardních typů úloh s náměty a inspirací pro výuku matematiky v souladu s požadavky RVP ZV (oblast ''Nestandardní aplikační úlohy a problémy'') Celá diplomová práce se skládá ze tří hlavních částí. První částí je část teoretická, která obsahuje hlavní myšlenky RVP ZV vzhledem k tématu mé práce, analýzu dostupných učebnic a kapitolu o matematických soutěžích. Druhou částí je klasifikace nestandardních typů úloh s ukázkami žákovských řešení. Poslední část diplomové práce tvoří sbírka nestandardních typů úloh.
A textbook of special tasks for mathematics at elementary school
Keywords: sbírka; nestandardní; geometrie; představivost; textbook; special; geometry; imagination