POSTOJE RODIČŮ A UČITELŮ K ZAŘAZENÍ DÍTĚTE SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI DO ŠKOLY - Linhartová, Iva (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce se zabývá vzděláváním žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v běžných základních školách a základních školách speciálních. U vybraných žáků charakterizuje jejich speciální vzdělávací potřeby (syndrom ADHD/ADD, specifické poruchy učení, dětská mozková obrna, autismus, epilepsie, mentální retardace, poruchy sluchu, kombinované vady) a zjišťuje postoje rodičů a učitelů k zařazení žáků se speciálními vzdělávacími potřebami do běžných a speciálních škol.
PARENTS' AND TEACHERS' ATTITUDES TO INCLUSION A CHILD WITH SPECIAL EDUCATIONAL NEEDS TO SCHOOL
Keywords: integrace; inkluze; speciální vzdělávací potřeby; běžné školy; speciální školy; integration; inclusion; special educational needs; common schools; special schools