Metamorfóza- proměny člověka ve zvíře v mytologickém kontextu - Interakce objektu s typy prostředí. - Kutišová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část se stručně dotýká různých aspektů mýtu, z hledisek společenských, literárních a výtvarných. V mýtech jejich společenské reflexi, obsahu mýtických příběhů o proměnách a primitivním umění a jeho ozvěnách v moderním umění - nachází možná východiska pro koncepci praktické části. Praktická část je věnována realizaci prostorového objektu, který je v interakci s konkrétním prostředím.
Metamorphosis transformation of a man to an animal in a mythological context The interaction of the object with the types of enviroment
Keywords: mýtus; proměna; zvíře; výtvarné umění; Myth; metamorphosis; animal; art