Finanční analýza Komerční banky, a. s. - Markytánová, Jana (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem diplomové práce je provést finanční analýzu Komerční banky, a. s. v dostatečném časovém horizontu, zjistit její kapitálovou přiměřenost a v případě nalezení nedostatků navrhnout opatření, vedoucí ke zlepšení situace. Pro naplnění tohoto cíle byla zpracována horizontální a vertikální analýza rozvahových položek, výkazu zisku a ztráty a v závěru práce byla finanční situace banky posouzena na základě vybraných poměrových ukazatelů. Výsledky všech dílčích analýz jsou pro vyšší relevanci dány do souvztažnosti s výsledky tří konkurenčních bank a celého bankovního sektoru.
Financial Analysis of Komerční banka, a. s.
Keywords: Finanční analýza; banka; horizontální a vertikální analýza; kapitálová přiměřenost; poměrové ukazatele; Financial analysis; bank; horizontal and vertical analysis; capital adequacy ratio; ratio indicators