Analýza spolupráce subjektů v cestovním ruchu - Kaštylová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Náplní bakalářské práce je analýza spolupráce subjektů v cestovním ruchu se zaměřením na jižní Čechy. Cílem práce je analýza současného stavu spolupráce subjektů cestovního ruchu a její provázání na jednotlivé struktury. Práce se zaměřuje na podrobný popis, vymezení regionu a rozbor činnosti organizace cestovního ruchu, kterou má v oblasti na starost krajem zřizovaná organizace Jihočeská centrála cestovního ruchu. Dále se práce zaměřuje na představení jednotlivých turistických oblastí a charakteristiku potenciálu daného regionu. Úroveň spolupráce zapojených subjektů je analyzována hlavně za pomoci dotazníkového šetření v rámci řízených rozhovorů s manažery turistických oblastí a pracovníků centrály. Výsledkem práce je identifikace nedostatků a bariér ve spolupráci a identifikace dobrých příkladů s možností rozvoje spolupráce. Zjištěné závěry budou zajímavým podkladem při řízení činnosti a vhodným materiálem k dalšímu rozvoji cestovního ruchu v jižních Čechách.
Analysis of Cooperation of Subjects in Tourism
Keywords: cestovní ruch; destinace; image destinace; destinační management a marketing; subjekty cestovního ruchu; spolupráce; tourism; destination; destination image; destination management and marketing; tourist subjects; cooperation