Preference pohybových aktivit studentů učitelství 1.stupně základní školy na Pedagogické fakultě JU v Českých Budějovicích\\ - Vlášková, Martina (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu preferencí pohybových aktivit studentů učitelství 1. stupně základní školy na Pedagogické fakultě JU v Českých Budějovicích. Výzkum byl prováděn na souboru vybraných studentů z 1. - 5. ročníku ve věku 19 - 25 let v období říjen - listopad 2006. V teoretické části se pojednává o pohybové aktivitě, jejím vlivu na organismus a jejím místě v každodenním životě dnešního člověka. Ve výzkumné části jsou zaznamenány výsledky výzkumu formou tabulek a grafů. Studenti byli rozděleni do různých kategorií (např. muži, ženy), abychom mohli zjištěné výsledky mezi sebou porovnávat. Shrnutí výsledků a jejich porovnání je uvedeno v diskusní a závěrečné části.
The preferences of the Kinetic Activities of the Students of the primary schools at the Teacher´s Training College of South Bohemian University in České Budějovice\\
Keywords: dotazník; preference pohybových aktivit; pohybová aktivita; zdraví; PA questionnaire; movement activities preferences; movement activities; health