Regresní analýza v systému STATISTICA - Roháček, Břetislav (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na zpracování regresní analýzy jednak ve statistickém software STATISTICA, jednak v tabulkovém procesoru Excel. Práce je rozdělena do dvou stěžejních částí. V teoretické části práce je uveden stručný přehled teorie (lineární regrese s jednou vysvětlující proměnnou, lineární regrese s více vysvětlujícími proměnnými, nelineární regrese). Praktická část obsahuje řešené příklady ve statistickém software STATISTICA, resp. v tabulkovém procesoru Excel, včetně návodu na řešení v těchto dvou programech. V závěru práce je shrnutí výhod a nevýhod software STATISTICA a tabulkového procesoru Excel při řešení dané problematiky.
Regression analysis using software STATISTICA