Reprezentace literární tvorby české i zahraniční v evangelickém časopise Nový Život - Ilićová, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá literárními odkazy v evangelickém časopise Nový Život, který vycházel v letech 1917 až 1923. Její součástí je stručné nastínění vzniku a vývoje některých dalších evangelických časopisů v souvislosti s historickým vývojem od druhé poloviny 19. století až do počátku 20. století. Práce se dále věnuje zmapování jednotlivých ročníků a snaží se postihnout jejich vývoj a proměny obsahové i formální. Následně je pozornost přenesena především na literární odkazy v časopise a autoři, jimž byla věnována největší pozornost, jsou detailněji představeni jedná se o anglickou spisovatelku Amy le Feuvre, skotského spisovatele Iana Maclarena a českého básníka a hymnologa Gustava Adolfa Molnára. V poslední kapitole práce je přiblížen náhled evangelického okruhu společnosti na literaturu a umění obecně.
Representation of Czech and World Literature in the Evangelical Magazine Nový Život
Keywords: Evangelické časopisy; časopis Nový Život; 1. polovina 20. století; evangeličtí autoři; Amy le Feuvre; Ian Maclaren (vl. jm. John Watson); Gustav Adolf Molnár; Evangelical magazines; magazine Nový Život; 1st half of 20th century; evangelical authors; Amy le Feuvre; Ian Maclaren; (real name John Watson); Gustav Adolf Molnár