Dopad zákona o obchodních korporacích do účetnictví a podnikových financí - Eiblová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem příspěvku je posouzení vlivu změn legislativy v roce 2014 na účetnictví a podnikové finance obchodních korporací. Dílčími cíly jsou pak vytvoření návrhu směrné účtové osnovy, modelových příkladů (které pou-kazují na dopad změny legislativy do účetnictví) a rozboru stanov vybraných dvou typů obchodních korporací (a.s., s.r.o.) zastoupenými vždy pěti konkrétními firmami. Dalším dílčím cílem je vyčíslení odhadovaných vynaložených ná-kladů na změnu stanov/společenských smluv/zakladatelských listin
Impact on Business Corporations Act in accounting and corporate finance
Keywords: Zákon o obchodních korporacích; Zákon č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník; rekodifikace; stanovy; účetnictví; Regulation no. 90/2012 Coll. Business Corporations Act; Regulation no. 89/2012 Coll. Law of the Civil Code; Recodification; Charter; Accountancy