Analýza závislosti výkonnosti dozerů na technologii pracovní činnosti a na technických parametrech. - Trojan, Aleš (Jihočeská univerzita, 2014)
V práci se zabývám vysvětlením technologických prací dozerů a rozdělením pracovních orgánů vlastního dozeru. Cílem práce je navrhnout zásady pro výpočet skutečné výkonnosti dozerů ve vazbě na prováděné pracovní operaci. Práce může být vhodným dokumentem, který mohou využívat stavební firmy pro přesnější výpočty výkonnosti dozeru, a tím dosáhnout zlepšení a optimalizace ve vazbě na další pracovní operace.
Dependency analysis of efficiency of dozers on technology work and technical parameters.
Keywords: dozer; technologie práce; konstrukce zařízení; kompaktor; skutečná výkonnost; pracovní cyklus; dozer; technology work; construction devices; compactor; actual efficiency; duty cycle